maandag 24 juni 2024

De Verdwenen Opera van Antwerpen

In de reeks "Vleeshuis Cahiers", vlot geschreven en rijk geïllustreerde boekjes waarin een object of een thema uit de collectie van het Vleeshuis/Klank van een Stad centraal staat, is eind vorig jaar Cahier #4 "De Verdwenen Opera van Antwerpen, Het Theater van het Tapissierspand, 1711-1829" verschenen.

In oktober 1711 opende het Theater van het Tapissierspand zijn deuren. Het was de eerste grote schouwburg van Antwerpen. Meer dan een eeuw lang konden de Antwerpenaren er terecht voor bals, concerten, theater en bovenal opera. Tal van fascinerende acteurs, actrices en muziekhandelaars traden ooit op. En het theater was het decor voor belangrijke ontvangsten. Tot het Theater van het Tapissierspand in 1829 moest plaatsmaken voor de Bourlaschouwburg. Dit cahier neemt de lezer mee naar de verdwenen opera van Antwerpen.


De Vleeshuis Cahiers, Museum Vleeshuis / Klank van de Stad, Antwerpen
Timothy De Paepe, Clement Caremans & Mirte Maes ISBN: 9789085868330 (PB - NL) € 12,50 Beschikbaar in het Vleeshuis, Stads- en boekenwinkel.

Wordt verwacht: Cahier #5: Museum Vleeshuis, biografie van een monument, auteurs: Serge Migom & Timothy De Paepe. Verschijnt eind juli 2024

Geen opmerkingen: