zaterdag 22 juni 2024

Every Collection Hides Another Collection (8)


Het provinciebestuur Antwerpen heeft een uitgebreide kunstcollectie en wil die graag tonen aan het grote publiek. De achtste interventie in de kunstinstallatie Every Collection Hides Another Collection kreeg de naam Cadeau en toont een selectie van werken die geschonken werden aan het provinciebestuur. 


"De Provincie Antwerpen wil met deze expo graag haar dank betuigen aan de vele gulle schenkers van de voorbije 50 jaren. Want zij gaven ons meer dan louter waardevolle kunst. Ze vertrouwden ons ook waardevolle herinneringen toe aan hun kunstcreatie, een geliefde die kunstenaar was of aan de passie waarmee ze kunst verzamelden. Bij zo’n schenking krijgen we dus ook het vertrouwen dat we deze kostbare werken deskundig conserveren en ook ontsluiten", verduidelijkte gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor de Provinciale Kunstcollectie, in zijn openingstoespraak.


Ongeveer een derde van de provinciale kunstcollectie werd verworven via schenkingen van diverse oorsprong. Het overgrote deel komt van kunstenaars of hun nabestaanden, maar evengoed werden er geschenken van organisaties, gemeentebesturen of zusterprovincies in de collectie opgenomen.

De expo Cadeau is gratis toegankelijk tot en met 20 september 2024, tijdens de openingsuren van het provinciehuis: op werkdagen van 8 tot 18 uur (gesloten tijdens weekends en op feestdagen).


Geen opmerkingen: