vrijdag 28 juni 2024

Nieuw Zuid, actualisering


Het is al een tijdje geleden, in oktober 2022, dat we op verkenning gingen in de wijk Nieuw Zuid. Inmiddels is daar alweer een en ander veranderd. Zo is het "Café Trippel", die we eerder dat jaar bezochten nu, "George's Café" geworden. En "Scheldeman" (waar we zo vriendelijk onthaald werden 😕) is nu "Pub Living Antwerp". De lunchbar "Barchel", waar we toen lunchten, is verhuist naar een grotere locatie aan het einde van dezelfde straat, drie keer zo groot en veel moderner dan die van vroeger aan het begin van de straat. 


Nieuw bijgekomen in het gebouw "Palazzo Verde" waar "Circuit" gevestigd is, is "Bar Elvis" (foto's hierboven), verderop in de Jef Cassierstraat is "Trattoria Borreti" en aan het Panamarenkoplein is er naast Delafaille en Nebo nu ook "Luigi's Pizzaria".    

Een en ander noopt tot een actualisering. Hiervoor is er een nieuwe (korte) wandeling voorzien op vrijdag 5 juli 2024 om 15 uur. We verzamelen net zoals in 2022 aan de tramhalte onder de trap van het Vlinderpaleis (Justitiepaleis). De wandeling zal deze keer in wijzers zin gebeuren. Gezien er mogelijks mensen bij zullen zijn die er toen niet bij waren, zal ik hier en daar in herhaling vallen. 

Wil je er (terug) bijzijn? Dan verwacht ik 5 euro op rekening BE63 6512 4195 7008 op naam van Jean Michiels met vermelding van "Nieuw Zuid". Bij voorbaat dank.


Geen opmerkingen: