zaterdag 6 juli 2024

Wandelpaden Scheldekaaien Nieuw Zuid


Op 3 juli opende ongeveer 250 meter dijk met parallel enkele halfverharde paden, tussen de Namenstraat en de Jan Vanhoenackerstraat. In dat deel staan ook 2 speelelementen en 9 zitbanken. De wandelpaden zijn via drie verschillende in- en uitgangen op de De Gerlachekaai en de Ledeganckkaai bereikbaar.

Ook het nieuwe fietspad is is nu klaar en open, van de Namenstraat tot de Jef Cassiersstraat, zodat fietsers er terug in één rechte lijn langs de Schelde kunnen rijden.

Het volledige park is klaar tegen de zomer van 2025. In de komende, laatste fase, werkt AG Vespa verder aan de volgende 500 meter. De volgende werkzaamheden zijn: Heraanleg fietspad vanaf de Jef Cassiersstraat, fundering van de parkpaviljoenen, aanleg hondenloopzone, plaatsen van veel en diverse zitplekken, waterkanaaltjes, een waterbos en een bassin met een ondergrondse regenwatervoorraad. Langs de blauwe steen wordt de kasseistrook van Sint-Andries en Zuid over de volledige lengte doorgetrokken langs het water, komen diverse speel- en sportzones, een groot grasveld, petanquebanen en fitnesstoestellen. De groenaanleg met onder meer 300 nieuwe bomen start in het plantseizoen, vanaf november.

Geen opmerkingen: