woensdag 7 augustus 2024

Moederkesdag cadeau ideeën, viert u het in mei of in augustus?

Op donderdag 15 augustus is het weer zover: den Antwerpse Moederkesdag! De perfecte gelegenheid om je liefste mama nog eens extra in de watten te leggen. Hierna enkele cadeau ideeën of tips voor uw (klein) kinderen. 


IJs pralines? Elixir d'Anvers? Antwerpse Handjes?
of de heerlijke Elixir d'Anvers punch?
 


Maak van deze Antwerpse Moederkesdag een onvergetelijke dag en verras je mama (of laat je verrassen) met een (of meer) van deze unieke geschenken. Want elke moeder verdient het allerbeste!

Lees meer

15 augustus zetten de Antwerpenaren hun moeders in de bloemen, terwijl de rest van België dat al begin mei deed. Wat is nu de echte Moederdag? Officieel is het elke tweede zondag van mei Moederdag in België, een traditie die overkomt uit de Verenigde Staten. President Woodrow Wilson riep in 1914 Mother’s Day in het leven. De traditie waaide later over naar Europa.

De Antwerpenaren vieren Moederdag al langer. In 1913 schreef toenmalig kunstenaar en schepen voor Schone Kunsten Frans Van Kuyck in zijn pamflet ‘De Dag Des Moeders” dat op 15 augustus alle moeders geëerd moeten worden. Van Kuyck sprak al zijn contacten aan ter promotie van dit nieuwe feest en ging in overleg met bloemisten en bakkers, om Moederdag een groot en blijvend succes te maken! 111 jaar later blijven de Antwerpenaren vasthouden aan hun mooie traditie. En wat ons betreft mogen moeders gerust tweemaal per jaar gevierd worden!

De datum 15 augustus is geen toeval, dat is de naamdag van Maria, de moeder van Jezus en sinds 1124 patrones van de stad. Kuier je door de straten van de binnenstad, dan zie je heel wat Mariabeeldjes op de hoeken van gebouwen.

Geen opmerkingen: