zaterdag 31 augustus 2024

Ontbijten of lunchen bij Maison Tartine op 't Zuid


Maison Tartine bestaat sinds 2011, begonnen met een zaak aan de Minderbroedersrui, maar nu verhuist naar een groter pand aan de Graaf Van Egmontstraat 35. Het pand kende de voorbije jaren verschillende bestemmingen die niet publiek toegankelijk waren. Men betrekt de zaak via een inpandig terras, daarachter bevindt zich een groot rechthoekige zaal. Naast een grote groepstafel met 13 (!) stoelen zijn er vele individuele tafels. Aan het plafond en de wanden hangen planten en groene composities met planten. Een grote glazenwand die teruggaat naar de jaren 80 verbergt de autostandplaats, een gouden gordijn de toegang tot de wc’s. 

Bij het lezen van het menu lijkt men niet meer in een Antwerpse zaak te zitten maar veeleer in een internationaal restaurant. De namen van de "Tartine's" verwijzen naar steden als o.a. Marrakech, Beirut, Malmö, New York of Helsinki. Men kan ook kiezen voor een Tartine plank om te delen. Tevens zijn er ook salades en soepen beschikbaar. Voor de vroege vogels zijn er verschillende ontbijt suggesties.

Ik kies voor Tartine New Orleans, twee smalle sneetjes brood met rijk beleg van ei, spinazie, zalm en, naar mijn zin, iets te veel saus, maar verrukkelijk lekker. (€ 16,50)
Als drank kan men enkel voor eigen gemaakte frisdranken kiezen wijn of bier. De Ice Team Spirit is fris en niet te zoete mengeling van witte en groene thee. (€ 5,50)
Zeker voor herhaling vatbaar.


Van dinsdag t.e.m. vrijdag van 8 tot 17 uur
weekend: van 9 tot 17 uur.

www.maisontartine.be

 

   

Geen opmerkingen: