donderdag 29 maart 2018

Wandelzoektocht "De Harmoniewijk"


Op woensdag 28 maart 2018, de 30ste verjaardag van de organisatie Kugrako (Culturele Groepsactiviteiten en Communicatie), is de nieuwe wandelzoektocht "De Harmoniewijk" voorgesteld. Dit gebeurde in de polyvalente zaal van het Lozanahof.
Nadien moesten de aanwezigen het slechte weer trotseren tijdens de korte wandeling door de Harmoniewijk.
Vervolgens gingen we "Trammen door Antwerpen" (*) met lijn 7 naar het Eilandje en verder te voet naar de "Antwerpse Brouw Compagnie". Hier genoten we van een heerlijk lunchbuffet, waarna de oprichter van de brouwerij, Johan Van Dyck, ons een toelichting gaf en een rondleiding in de brouwerij aanbood.
Na het nuttigen van een van de bieren van deze brouwerij moesten we alweer het regenweer trotseren om wetenswaardigheden over de Cadixwijk uit de mond van stadsgids Francine Van Overloop te vernemen.
Totaal doordrenkt kwamen we in het Stadsmagazijn aan waar Districtsschepen voor cultuur, senioren en sociale zaken, Lieve Stallaert ons in naam van het district een drink aanbood ... 



en een prachtig boek over 450 jaar Stadhuis. Hartelijk dank hiervoor. 
Ook de gulle gevers van flessen en waardebons wil ik hierbij nogmaals hartelijk danken. Ook alle "partners" die deze viering mogelijk maakten zijn bij deze ook nogmaals bedankt.
Een foto overzicht van deze dag is hier te bekijken 
De Wandelzoektocht loopt nog tot eind augustus, de teksten en antwoordformulieren zijn te bekomen via jemamibe@gmail.com.  
(*) "Trammen door Antwerpen" is een tekst die vorig jaar uitgegeven is met als doel het gewijzigde Antwerpse tramnet een beetje te verklaren.

Geen opmerkingen: