zaterdag 21 april 2018

Kunstenaar Rinus Van de Velde


Rinus Van de Velde (Leuven, 1983) is een Belgisch beeldend kunstenaar.
In 2016 exposeerde de kunstenaar in het S.M.A.K. een reeks van negen imposante tekeningen op canvas, gebaseerd op het nooit uitgevoerde filmscript ‘Donogoo Tonka, ou Les miracles de la science’ (1920) van de Franse schrijver Jules Romains.
De tekening “On board of the Conrad, things take a weird turn”
en de basis sculptuur die model stond voor het werk, “Sweet and intoxicating reverie”, worden voor het eerst opnieuw samen tentoongesteld in het atrium van het Havenhuis. Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk in het Havenhuis en loopt tot 14 augustus 2018.
Het oeuvre van Rinus Van de Velde bestaat uit tekeningen, sculpturen en installaties die prikkelen, intrigeren en uitdagen. Dat het hier werken met een duidelijke maritieme link betreft, is voor het Havenhuis een toegevoegde waarde. De kunstenaar woont en werkt in Antwerpen en timmert van hieruit aan zijn internationale carrière met kunst die hoe langer hoe meer de wereld verovert.

Na de herdenkingstentoonstelling voor Zaha Hadid en de internationale tentoonstelling Dialogue with the Emperor Qin’s Warriors vormt het atrium van het Antwerpse Havenhuis opnieuw het decor voor een tentoonstelling. Kunnen we al van een traditie spreken?


Geen opmerkingen: