donderdag 10 mei 2018

Handelsbeurs


Na verschillende pogingen in het begin van deze eeuw is men in 2015 eindelijk er toch in gelukt om beweging te krijgen in dit dossier. De complexe realisatie van dit renovatie-, restauratie- en nieuwbouwproject in het hart van Antwerpen is mogelijk gemaakt dankzij een publiek-private samenwerking.
Na renovatie zal het gelijkvloers opnieuw een doorgangs- en ontmoetingsruimte zijn waar evenementen in uniek kader zullen kunnen doorgaan. (Heropening eind 2018.) In de Sint-Katelijnevest 55 komt een in- en uitrit van de nieuwbouwparking voor 293 auto’s en 127 fietsen.
In de voormalige gebouwen van de bevolking en de Schippersbeurs, aan de Lange Nieuwstraat, komt een luxehotel met 138 kamers, restaurant en ‘all weather’-terras in de Handelsbeurs (voorjaar van 2019).
De groep Denys was al jaren geïnteresseerd in dit project vanuit hun betrokkenheid naar monumentale gebouwen toe en hun specialisatie in de verschillende vakgebieden die noodzakelijk zijn voor dit project. Naar aanleiding van “Openwervendag” boden zij rondleidingen aan om de stand van zaken toe te lichten.
De Handelsbeurs is de korte naam voor het totaalproject dat bestaat uit 5 deelprojecten: De Handelsbeurs - evenementenlocatie (1), de Schippersbeurs - restaurant (2), het hotel Autograph Collection (3), en de ondergrondse parking (stippellijn) met in- en uitgang aan de Kathelijnevest 55  waarboven appartementen zullen zijn (4).
Nog meer informatie kan u vinden op http://www.agvespa.be/projecten/handelsbeurs

Geen opmerkingen: