zaterdag 19 mei 2018

“Kunst schenkt rust”


Onder bovenstaande benaming loopt er momenteel een kunsttentoonstelling met werken van Amandine Jordaens in het WZC Dageraad (Armonea).
Amandine Jordaens: “Geboren in een kunstenaarsfamilie was het te begrijpen dat de nooit aflatende passie voor het schilderen mijn leven zou beïnvloeden. Mijn werken omschrijven het impressionisme-expressionisme tot abstract in een wildernis vol kleuren”
In haar olieverfwerken primeert voornamelijk de natuur: horizonten, ruimte en wijdheid zijn belangrijke elementen. Haar passie is de haven verwerkt in mysterieuze kleuren. Mensen worden enkel gebruikt indien functioneel, dieren zijn louter symbolisch. Bij haar aquarel werken primeert eveneens het landschap en de natuur. Vooral vluchtige schetsen en impressies. Haar litho’s zijn eerder abstract en voornamelijk symbolisch.
Amandine Jordaens genoot haar opleiding in de Academie van Berchem en Antwerpen alsook in de “Schulle Des Sehens” van Salzburg. Zij heeft een uitgebreid tentoonstellingspalmares zowel in Frankrijk als in België. In 1998 ontwierp ze een reeks bierviltjes voor de brouwerij De Koninck.  
De kunstwerken zijn te zien op de verschillende verdiepingen van het WZC, zowel in de gangen als de eetruimtes en zithoeken.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk van zaterdag 19 mei t/m vrijdag 22 juni 2018 telkens van 14.00u tot 18.00u. Elke woensdag, zaterdag en zondag is de kunstenares aanwezig om u een persoonlijke toelichting te bieden.
Armonea - WZC Dageraad, Wipstraat 24-26 2018 Antwerpen. www.armonea.be

Geen opmerkingen: