donderdag 22 augustus 2019

Nieuwe bewoner geboortehuis Van Ostaijen



Deelnemers aan de wandelzoektocht “Klein Antwerpen” in 2016 herinneren zich misschien dat deze startte aan het geboortehuis van Paul Van Ostaijen aan de Lange Leemstraat. Deze krijgt nu een nieuwe bewoner, en niet de eerste de beste.
Advocaat Dirk Rochtus, eigenaar van het pand, verhuurt de benedenverdieping aan auteur Matthijs de Ridder. Deze is al sinds zijn opleiding aan de UA in de ban van Van Ostaijen en schrijft momenteel aan een biografie over de flamboyante Antwerpenaar.
Naast het advocatenkantoor van Dirk Rochtus was hier ook de zetel van het Paul Van Ostaijengenootschap gevestigd, dit zal zo blijven laat De Ridder optekenen in de Gazet Van Antwerpen. Tevens voeg hij er aan toe dat hij er ook publieke avonden wil organiseren. De vermelding ‘Zeppelin’ verwijst naar een werk van Van Ostaijen. De Ridder was vanaf het begin (10 jaar geleden) nauw betrokken bij het genootschap.


In februari 2009 is er een gedenkplaat aangebracht op de gevel van het geboortehuis. Deze is inmiddels wel wat overwoekerd door de klimplant.
Meer info over het genootschap op: www.paulvanostaijen.be


1 opmerking:

Magda zei

heb weeral iets bijgeleerd , zal als ik daar in de buurt ben eens een kijkje nemen , magda