vrijdag 6 september 2019

Herberg ’t Waagstuk

In de jaren 60 van de vorige eeuw was het Stadswaag een uitgangsbuurt met jazzcafés en experimenteel theater. De jeugd van toen herinnert zich zeker de Gard Sivik in de noordwestelijke hoek van het plein. Maar op 16 december 1983 was een heugelijke dag op het Stadswaag. Toen opende: “Den Titten” de kroeg in de zuidwestelijke hoek van het plein. Hier was er toen al een ruime keuze aan bieren, jenevers en snacks. (Antwerps kroegenboek 1984)


De zaak is herhaaldelijk overgenomen o.a. door Hans Bombeeke (broer van Den Tiitte en bekende bierspecialist) en moest in 2016 de deuren sluiten omdat het niet meer in regel was met de vingerende wetgeving. Drie jaar later besloten Kristof Degeeter en Koen Van Dijck, de eigenaars van studentencafé Klimax vlak naast ’t Waagstuk, het roer in handen te nemen. 


Zonder aan de authenticiteit van de kroeg te raken werd het toch stevig onder handen genomen. Voornoemden stelden Wayne Philips tot zaakvoeder die al heel wat ervaring in de horeca heeft opgedaan.
’t Waagstuk anno 2019 heeft een zeer uitgebreide keuze aan bieren. Vaste waarden van ’t vat, een reeks wisseltaps en een rijke collectie flessenbier. 


Op een van de wisseltaps las ik “Kerel”, daar wilde ik meer van weten. Wayne stelde voor om een “Kerel, Biére de garde” te proeven. Een koperkleurig bier met 7,5 % alcohol en complex karakter. Heel speciaal zijn de glazen die deze brouwerij voorziet. Zij noemen deze iconische kereltumblers. Ja, kerel, dat liep goed binnen ….

1 opmerking:

Chris Serluppens zei

Ziet er zeer goed uit ,jaren geleden dat ik nog in die buurt ben geweest,ik zou zeggen wie wilt er mee proberen en daarbij nog een toffe wandeling van maken .