donderdag 26 december 2019

Watererfgoed Vlaanderen


De vzw Watererfgoed Vlaanderen is een koepelvereniging voor verenigingen bezig met het varende en maritiem erfgoed, om ervoor te zorgen dat het publiek en de verschillende overheden hen leert kennen sturen ze regelmatig een nieuwsbrief door.


In hun meest recente “Getijden” berichten ze o.a. over  “De Vrienden van het Scheepvaartmuseum”. Het Stadsbestuur van Antwerpen heeft hen namelijk een concessie voor het pomphuis van de droogdokkensite (foto) verleend. De invulling van dit 19de eeuws gebouw, een beschermd monument, zal door deze vereniging gebeuren, zij zullen er tentoonstellingen in kunnen organiseren. 
In 2015 stelde het toenmalig stadsbestuur voor om op de site van de droogdokken een maritiem museum op te richten. Dit zou in 2023 moeten opengaan maar het huidig stadsbestuur heeft dit dossier in de ijskast gezet. 
Verder zou deze site voortaan de thuisbasis vormen van diverse verenigingen rond haven- en maritiem erfgoed, vooral als ook het Havenbelevingscentrum van de Provincie Antwerpen naar het Droogdokkeneiland zou verhuizen vermeld de auteur van het artikel in “Getijden”. 
Deze en vorige nieuwsbrieven kan men lezen op: www.watererfgoed.be/getijden waar men ook de gegevens kan vinden om aan te sluiten.

2 opmerkingen:

Magda zei

weeral een bresparing op cultuur !

Jean Marie Michiels zei

Maar dan ook een logische, 3 nieuwe musea op nog geen 12 jaar is ook voor Antwerpen een beetje te veel prestige.