zaterdag 6 juni 2020

Vleeshuis verrast

Wie het Vleeshuis bezocht kent de vaste collectie op het gelijkvloers en de kelder, de eerste verdieping is meestal niet toegankelijk. Dit komt door dat het enkel bereikbaar is via een draaitrap. Enkel groepen die mobiel genoeg zijn, zijn er welkom. Maar nu is er tijdelijk een uitzondering en kan men er, naast een reproductie van de werkkamer van Wannes Van de Velde, een tijdelijke fototentoonstelling van Vlaamse popmuzikanten gefotografeerd door Frank Lambrechts zien. Tevens is er een kleine zijluik van het project Blind Date te zien.


(Zaaltekst)


De expo Contrast toont een veertigtal Vlaamse popmuzikanten door fotograaf Frank Lambrechts vereeuwigd. Het zijn echte portretfoto's, geen kiekjes van artiesten die onverhoeds door de camera werden verrast en ook geen actiefoto's van muzikanten tijdens een optreden. Lambrechts kreeg veel schoon volk voor zijn lens, zoals Sam Bettens, Oscar & The Wolf, Bart Peeters, Karen Damen, Touris LeMC, Jef Neve, Bernard Van Lent, Lindsay en nog vele anderen.

De tentoonstelling bestaat uit vier onderdelen, het deel dat mij het meest bekoorde was "Walk on Water". In de Grote Put in de Bospolder van Ekeren bouwde Frank een ondergedompelde stelling. Daarop nam de artiest plaats, zodat hij op het water lijkt te staan, of te liggen... 



In de achterste zaal zijn drie "smakelijke" schilderijen van Frans Snijders uit de collectie van "The Phoebus Foundation" te bewonderen. Zie ook vorige bijdrage hierover. 

Het Vleeshuis is te bezoeken van woensdag t/m zondag van 10 tot 17 uur mits voorafgaande reservering via www.museumvleeshuis.be. De foto expo is nog open tot 27 september. 

1 opmerking:

Socraticus zei

Mooie herinneringen aan de bovenverdiepingen van het Vleeshuis in vroeger jaren. Voor een kleine jongen als ik die op een klein appartement gewoon was leek het een immens gebouw. Maakte me ook een beetje bang.