zaterdag 6 januari 2024

Fotografiemuseum


Op de vierde verdieping van het FOMU loopt momenteel een groepstentoonstelling met recent werk van zeven internationale kunstenaars. Deze lieten zich inspireren door de Belgische filmmaker Chantal Akerman. Deze expo tracht een beeld te scheppen over wat het betekent om vandaag vrouw, kunstenaar, moeder, dochter of geliefde te zijn.

Twee verdiepingen lager zijn er twee andere expo's te zien. 


Grace Ndiritu, een Brits-Keniaanse beeldend kunstenaar, verwerkt graag sjamanistische rituelen en meditatie in haar kunst om menselijke transformatie teweeg te brengen. Met deze tentoonstelling creëert ze een toevluchtsoord, een plek om te vertragen en te bezinnen. Ze nodigt je uit om met open blik te kijken, intuïtieve verbanden te leggen en het rationele denken achterwege te laten. Wie gebruik maakt van de audiogids krijgt er een gratis yoga sessie bij.


James Barnor - Studio of Life geeft een overzicht van James Barnors (1929, Ghana) indrukwekkende carrière. Aan de hand van video's gids hij persoonlijk de bezoeker in de tentoonstelling. Zijn veelzijdige talent en invloedrijke beelden, maken hem tot een pionier in de fotografiegeschiedenis. Deze tentoonstelling belicht niet alleen Barnors rijke oeuvre, maar ook de culturele verbindingen tussen Accra, Londen en Antwerpen.

Geen opmerkingen: